Et AudioLink lydutjevningsanlegg for auditorier er laget for å gi likt lydtrykk i hele rommet. Samtidig vil foredragsholderen oppleve at hans / hennes stemme fyller auditoriet uten å måtte heve stemmen.

 

Det kreves ikke teknisk faglig kompetanse for å betjene anlegget.

Ofte står forsterkerenheten med trådløse mottakere i et lukket skap med kun en fast montert fjernkontroll på utsiden av skapet eller annen naturlig plass fremme ved podiet.

Forsterkeren har flere linjeinnganger slik at lydfiler kan kjøres direkte inn på forsterker. Utganger til teleslynge eller annet utstyr er også ivaretatt.

Fjernkontrollen har kun ON/OFF og Volumregulering.

Når en mikrofon slås på er man på luften.

Avhengig av størrelsen på auditoriet så monteres 6 til 8 søylehøyttalere fra tak og vegger. Ved smale auditorier har man alle høyttalere montert på vegg. Der vi har brede auditorier velger vi at minst 2 høyttalere kommer ned fra tak slik at ikke distansen til høyttalere ved veggen blir lang. Det er alltid viktig å ikke ha for lang avstand fra høyttaler til tilhører. Vårt ønske er å lage et system der en opplever likt lydtrykk i hele rommet. (homogent lydtrykk)

Foredragsholder skal oppleve at hans/hennes stemme fyller hele auditoriet uten å trykke på med høyere stemmebruk. Dette er behagelig for både foreleser og tilhørere.

 

Typisk løsning

Den mest vanlige auditorieløsningen består av en hodebøylemikrofon til foredragsholder.

Ofte er det lurt å ha en håndholdt mikrofon fremme ved podiet slik at en enkelt kan komme inn med innspill fra møteleder eller andre som er aktive.

Har man ønske om innspill fra tilhørere plasserer man håndholdte mikrofoner i salen. Det kan være lurt å velge Push to talk (trykk for å snakke) slik at kun en er på luften om gangen.

Alle mikronene har lader hvor mikrofonen står plassert på nattetid. Mikrofonladeren kan plasseres på hylle eller skrus fast på vegg. Det følger med brakettløsninger for veggmontering. Ofte plasseres lader innelåst i skap i slike auditorier.

Fra forsterkeren i skapet går det ledninger frem til søylehøyttalere. Det er viktig å presisere at i et undervisningsrom er det regler for etterklangstid som skal holdes.

 

Produkter: