I barnehage ønsker man seg ofte et enkelt lydanlegg som kan tas med til stedet der aktiviteten skal være.

  En god hodebøylemikrofon sammen med en bærbar høyttaler vil ofte være en god løsning. Dette sparer stemmen til den som skal snakke, samtidig som tilhørerende lett klarer å oppfatte hva som sies. Sitter man på gulvet kan den lille medbrakte høyttaleren også stå på gulvnivå. Avhengig av barnas alder kan også håndmikrofon brukes. Det pedagogiske blir ivaretatt med at en og en snakker om gangen. En opplever også at barna har mer ro i samlingsstunden dersom førskolelæreren bruker lydforsterkning i rommet. Vi har også bærbar høyttaler som er noe større fysisk (DUO) hvor man kan bygge inn flere radiomottakere, slik at flere mikrofoner kan være påslått samtidig. DUO kan også gi mer lyd ut dersom det er store rom. Når vi snakker om store rom tenker vi rom hvor det er mer enn 40-50 personer til stede. Dersom det er hørselshemmede i barneflokken anbefaler vi å lese mer om dette her.  

Ute

Lydanlegget som brukes inne kan også tas med ut. Da vil vi anbefale UNO med bæreveske som beskytter noe for vær og vind. Mange vil tenke at denne høyttaleren må være stor for å nå ut til alle barna. Når man skal formidle tale (konsonanter) trenger man ikke å flytte på mye luft slik at god taletydelighet når frem. Høyttalerne har innganger slik at man kan spille av fra forskjellige lydkilder i samlingsstund. Sangstund sammen med slikt lydanlegg fungerer godt når tilgang til musikk ofte ligger på en smarttelefon. Vi er meget opptatt av at dette skal kunne prøves ut dersom man er usikker på resultatet.  

Enkelhet

Vi har lagt mye energi i å utvikle et system som er meget enkelt samtidig som et godt lydbilde blir ivaretatt. Alle ansatte i en barnehage skal kunne bruke et slikt anlegg uten å være teknisk interessert. Det er kun lydnivå som kan justeres på høyttaler i tillegg til ON/OFF.  

Lader

Mikrofonene og høyttalerne er oppladbare og har brukstid mer enn en arbeidsdag. Skulle en glemme å lade opp anlegget, kan en koble høyttaleren til laderen å bruke den i samling dersom en har tilgang til strøm. Mikrofonene kan også brukes med vanlig Alkaline AA batteri dersom det skulle være behov. Ta gjerne kontakt med oss!  

Anbefalte produkter:

  UNO – Aktiv høyttaler med 1 mottaker (Art.nr UNO / HMS art.nr 217359) Kompakt, oppladbar og kraftig stemmeforsterker. Med UNO kan du prate til forsamlinger i store rom/klasserom, du kan bruke den i mindre møter og der du ellers sliter med å bli hørt. Les mer | Bruksanvisning   DUO – Aktiv høyttaler med 2 mottakere (Art.nr DUO / HMS art.nr 233383) Kraftig oppladbar og bærbar aktiv høyttaler med innebygget forsterker. DUO gir meget god talegjengivelse, også i større lokaler. Les mer | Bruksanvisning   BÆRBAR AUDIOLINK-MOTTAKER med halsslynge (Art.nr FM-MBHS / HMS art.nr 233377) Bærbar mottaker som passer til både FM-S3 og AudioLink mikrofoner. Som alternativ til halsslynge kan den drive både ørepropper og hodetelefon. Les mer Bruksanvisning   HODEBØYLEMIKROFON MOD. 6 m/sender (Art.nr HODEB6-S2 / HMS art.nr 233382) Hodebøylemikrofon av meget høy kvalitet. Fremhever konsonantene. Anbefales for best mulig talegjengivelse. Stiv bøyle med regulerbar hodestrammer og bom. Beltesender kan lades evt brukes med AA-batteri. Les mer | Bruksanvisning   HÅNDHOLDT MIKROFON mod. 2 (Art.nr HÅND2-S / HMS art.nr 192262) Mikrofonen er spesielt godt egnet til å gjengi tale, og den er lett og enkel å bruke. Mikrofonen kan lades i standard AudioLink mirkofonlader (MIKLAD1) da en leveres med et høykapasitet oppladbart batteri med driftstid på ca. 12 timer. Les mer | Bruksanvisning  

Tilbehør:

  MIKROFONLADER LADEBRØNN-MODUL (Art.nr MIKLAD-M / HMS art.nr 193892) MIKLAD-M bestilles separat i det antallet man trenger for å lade mikrofonene i AudioLink systemet som installeres.Modulene kobles enkelt i rekke inn i MIKLAD1. Les mer | Bruksanvisning   MIKROFONLADER med 1 ladebrønn (Art.nr MIKLAD1 / HMS art.nr 189333) MIKLAD1 kan lade AudioLink håndholdte mikrofoner, beltesendere og batteri til bordmikrofoner. Den har én ladebrønn, og den kan utvides etter behov med ytterligere 15 ladebrønner. Les mer | Bruksanvisning   BÆREVESKE TIL UNO (Art.nr UNOBAG / HMS art.nr 232604) Bærevesken har justerbar reim og åpning mot tilkoblingspunktene bak på UNO. Bærevesken passer både til UNO og UNO-0. Les mer     MIKROFONHOLDER mod. 2 (Art.nr MIKHOLD2 / HMS art.nr 192267) Praktisk og stødig holder som sikrer mikrofonen fra å falle på gulvet. Passer til HÅND2-S, HÅND2-SSPES, HÅND3-S og HÅND3-SSPES. Les mer     VESKE TIL BELTESENDER WM5326, sort (Art.nr  / HMS art.nr )