Vi ønsker å være meget tydelig på at AudioLink er utviklet og produsert for god talelyd. Dersom det er ønskelig å ha med trommer, gitarer, piano osv bør en ikke velge vårt anlegg. I mange kirker har man egne teknikere som setter opp PA anlegg ved konserter.

 

Det er ofte vanskelig for en tilhører å høre tale tydelig i et kirkerom. Det er flere årsaker til dette. Vanskelig akustiske forhold i kirkerommet, sammen med lydsystem som er tiltenkt musikk er ingen god løsning. Ofte er etterklangstiden meget lang, som gjør rommet vanskelig for tale. Mange kirker er gamle og bygd lenge før teknologi ble tilgjengelig. Den gang skulle presten fylle rommet med sin egen røst.

Enkelt i bruk

Noe av årsaken til at vårt utstyr blir brukt i kirker er at anlegget er utviklet slik at det skal være enkelt for alle å ta dette i bruk. Det er kun en ON/Off bryter som slår på og av anlegget. I tillegg er det en volumkontroll som også kan leveres med ledning slik at kirketjener kan ha denne i hånden.

Lydsystemet fremhever konsonantene i taleområdet. I tillegg er nedre del av frekvensspekteret dempet. Dette bidrar til å gi økt taletydelighet.

Anlegget har lydinnganger og lydutganger slik at PC, samrttelefon, teleslynge og andre naturlige kilder kan kobles til.

 

Søylehøyttalere

Vi monterer opp søylehøyttalere slik at talelyd «skytes» mest mulig direkte til tilhøreren. Da unngår man indirekte lyd som kan maskere taletydeligheten. Avhengig av rommets størrelse og form ønsker vi alltid å ha flere søylehøyttalere i rommet slik at distansen fra høyttaler til tilhører blir minst mulig. Da kan man gå ned på volum slik at lydtrykket med jevnt i hele salen. Rommets negative akustikk blir da ikke så fremtredende. Vi monterer ofte opp 4 høyttalere på hver side (totalt 8) i en standard kirke. Da vil en oppleve at lyden er jevn i hele kirkerommet og avstanden fra publikum til nærmeste høyttaler er kort. Da behøver man ikke så høyt lydtrykk slik at man unngår mest mulig kirkens vanskelige akustikk for tale.

 

Velg riktig mikrofon

Vestfold Audio anbefaler hodebøylemikrofoner til prest/møteleder. Til lesepult anbefaler vi en bordmikrofon. En (eller to) trådløse håndholdte mikrofoner er også å anbefale.

Mikrofonladere

AudioLink har et meget praktisk og pålitelig ladesystem som håndterer samtlige mikrofontyper. Laderen er utformet slik at den er det naturlige oppbevaringssted for mikrofoner som ikke er i bruk. Ofte plasseres denne laderen i et skap som er låsbart i kirken. Her kan mikrofonene plasseres og stå i hele året når de ikke er i bruk. Laderen har en prosessor som til enhver tid passer på hver mikrofon slik at overlading ikke er mulig.

 

Teleslynge

Teleslyngen som kobles til vårt lydsystem er koblet slik at en ikke får endring i styrke ut på teleslyngen. Vi ser dessverre ofte at teleslyngesystemet er koblet på volum ut. Dette er ingen løsning som kan brukes for hørselshemmed.

 

Ta kontakt

For å lage en optimal løsning er det fornuftig å ha en god dialog slik at behovene i kirken blir møtt samtidig som enkelheten og lydkvalitet imøtekommes.

Ta gjerne kontakt med oss på telefon eller mail, så vil vi bistå deg i riktig valg av produkter og oppsett.

Anbefalte produkter:

 

AUDIOLINK BASE 4 (Art.nr ALBASE4 / HMS art.nr 189330)
Kompakt AudioLink forsterker for opp til 4 AudioLink-radioer.  
Les mer 
| Bruksanvisning

 

AUDIOLINK BASE 4-2 (Art.nr ALBASE4-2 / HMS art.nr )
Kompakt AudioLink forsterker kan drive opp til 8 høyttalere.  
Les mer 
| Bruksanvisning

 

AUDIOLINK BASE (Art.nr ALBASE / HMS art.nr 236457)
Vår største AudioLink base for opp til 16 AudioLink-radioer. Benyttes i klasserom og saler der man skal ha mange mikrofoner i bruk samtidig. Dersom det er behov for mer enn 16 kanaler, benyttes ekstra ALBase slik at en kan ta i bruk opp til 32 kanaler samtidig.
Les mer | Bruksanvisning

 

SØYLEHØYTTALER med 4 elementer og veggbrakett (Art.nr HT4B / HMS art.nr 233384)
Søylehøyttaler som gir fokusert lydbilde for best mulig talegjengivelse i et rom.
Les mer | Bruksanvisning

 

UNO – Aktiv høyttaler med 1 mottaker (Art.nr UNO / HMS art.nr 217359)
Kompakt, oppladbar og kraftig stemmeforsterker. Med UNO kan du prate til forsamlinger i store rom/klasserom, du kan bruke den i mindre møter og der du ellers sliter med å bli hørt.
Les mer | Bruksanvisning

 

DUO – Aktiv høyttaler med 2 mottakere (Art.nr DUO / HMS art.nr 233383)
Kraftig oppladbar og bærbar aktiv høyttaler med innebygget forsterker. DUO gir meget god talegjengivelse, også i større lokaler.
Les mer | Bruksanvisning

 

AUDIOLINK MEDIASENDER (Art.nr FM-S3 / HMS art.nr 196513)
En praktisk sender for audio (linjesignal) som kan benyttes for overføring av lyd fra f.eks TV-apparat, radio og AudioLink baser.
Les mer | Bruksanvisning

 

BÆRBAR AUDIOLINK-MOTTAKER med halsslynge (Art.nr FM-MBHS / HMS art.nr 233377)
Bærbar mottaker som passer til både FM-S3 og AudioLink mikrofoner. Som alternativ til halsslynge kan den drive både ørepropper og hodetelefon.
Les mer | Bruksanvisning

 

HODEBØYLEMIKROFON MOD. 6 m/sender (Art.nr HODEB6-S2 / HMS art.nr 233382)
Hodebøylemikrofon av meget høy kvalitet. Fremhever konsonantene.
Les mer | Bruksanvisning

 

HÅNDHOLDT MIKROFON mod. 2 (Art.nr HÅND2-S / HMS art.nr 192262)
Mikrofonen er spesielt godt egnet til å gjengi tale, og den er lett og enkel å bruke.
Les mer | Bruksanvisning

 

HÅNDHOLDT MIKROFON mod. 3 PTT (Art.nr HÅND3-S / HMS art.nr 193888)
Mikrofonen er spesielt godt egnet til å gjengi tale, og den er lett og enkel å bruke med sin Push-To-Talk knapp.
Les mer | Bruksanvisning

 

BORDMIKROFON mod. 2 (Art.nr BORDM2/ HMS art.nr 236469)
Bordmikrofonenstår støtt på bordflaten, og den retningsbestemte svanehalsmikrofonen tilpasses lett brukerens høyde slik at god naturlig lyd oppnås.Mikrofonen anbefales også brukt derman samtidigbruker tegnspråk.
Les mer | Bruksanvisning

 

BORDMIKROFON mod. 3 (Art.nr BORDM3/ HMS art.nr 236470)
Bordmikrofonen med Push-To-Talk som står støtt på bordflaten. Den retningsbestemte svanehalsmikrofonen tilpasses lett brukerens høyde slik at god naturlig lyd oppnås.Mikrofonen anbefales også brukt der man samtidig bruker tegnspråk.
Les mer | Bruksanvisning

 

MIKROFONLADER LADEBRØNN-MODUL (Art.nr MIKLAD-M / HMS art.nr 193892)
MIKLAD-M bestilles separat i det antallet man trenger for å lade mikrofonene i AudioLink systemet som installeres.
Les mer | Bruksanvisning

 

MIKROFONLADER med 1 ladebrønn (Art.nr MIKLAD1 / HMS art.nr 189333)
MIKLAD1 kan lade AudioLink håndholdte mikrofoner, beltesendere og batteri til bordmikrofoner.
Les mer | Bruksanvisning

 

UNO LADER (Art.nr 1606 / HMS art.nr 233391)
Ladeplattform til UNO. For tilkobling til Miklad1 / Miklad-M
Les mer

 

MIKROFONHOLDER mod. 2 (Art.nr MIKHOLD2 / HMS art.nr 192267)
Praktisk og stødig holder som sikrer mikrofonen fra å falle på gulvet. Passer til HÅND2-S, HÅND2-SSPES, HÅND3-S og HÅND3-SSPES.