Å lytte til TV og radio er ofte en stor utfordring for den hørselshemmede. Når TV står plassert noen meter fra godstolen vil lyden spre seg i rommet slik at taletydeligheten går ned. Mange hørselshemmede vil tenke at en må ha mye lyd fra TV eller radio. Dette er meget misforstått. En hørselshemmed skal ha god lyd ved øret. Lydputen er spesielt utviklet for å gi best mulig gjengivelse av TV lyd i godstolen. Med Lydputen bak nakken får du nærfeltslyd fra TV med normalt stemmenivå (65dB). Det gir meget god lyd som er lett å oppfatte, og det med et lydnivå som ikke forstyrrer andre personer i rommet. Samtidig som du hører hva som sies på TV kan du følge med på samtaler i rommet. Lydputen er designet for å passe de fleste «godstoler» med høy rygg. Det følger med en fjernkontroll til lydputen slik at en selv kan bestemme hvor mye lyd en ønsker ved øret. Om en har høreapparat eller ikke så vil denne løsningen fungere godt. Tilbakemeldinger fra personer som bruker denne løsningen i dag er at familiemedlemmer opplever dette som en meget god løsning da de kan oppholde seg i samme rom uten forstyrrelser. Brukeren kler ikke på seg utstyr og er derfor ikke «logget av». Den hørselshemmede kan derfor være med i den gode samtalen dersom han/hun ønsker.

Anbefalte produkter:

  LYDPUTE FOR TV-LYTTING med mottaker (Art.nr LYDPUTE2 / HMS art.nr 233378) Behagelig lydpute med innebygde høyttalere so mgir meget god lyd tett ved ørene, og i et volum som ikke forstyrrer andre. Puten krever stol med høy rygg. Les mer| Bruksanvisning   SENDER FOR TV-LYTTING (Art.nr 863-SENDER/ HMS art.nr 233379) Senderen tilkobles TV eller dekoder og sender lyden trådløst til LYDPUTE2 eller UNO-365. Dersom du har digital lydutgang på TV/dekoder, kan du benytte omformeren MEDIABOX10. Les mer| Bruksanvisning   UNO – Aktiv høyttaler med 1 mottaker (Art.nr UNO / HMS art.nr 217359) Kompakt, oppladbar og kraftig stemmeforsterker. Med UNO kan du prate til forsamlinger i store rom/klasserom, du kan bruke den i mindre møter og der du ellers sliter med å bli hørt. Les mer | Bruksanvisning   AKTIV HØYTTALER / STEMMEFORSTERKER med 1 mottaker (Art.nr HT800-1 / HMS art.nr 189331) En kompakt og personlig, oppladbar forsterker med aktiv høyttaler og 1 trådløs mottaker. Den er godt egnet som nærlydshøyttaler “på farten” eller i klasserom der det er installert AudioLink-anlegg. Les mer | Bruksanvisning    

Tilbehør:

MEDIAKONVERTER, digital til analog audio (Art.nr MEDIABOX10 / HMS art.nr 195485) MEDIABOX10 (media converter) kobles til TV / dekoders digitale signalutgang og omvandler til analoge stereo-kanaler.Multikanal digital audio (inntil 5.1) kobles til med optisk kabel (TOSLINK) eller digital koaksial kabel. Les mer| Bruksanvisning   MAXI AUDIO / TV KABELSETT 5 m (Art.nr BE9126 / HMS art.nr 192273) Bruk kabelen for å koble Maxi samtaleforsterkerentil multimedia utstyr eller TV-en og få bedre lyd. Koble til audio ut fraTV`n eller hodetelefonutgangen på for eksempel en iPod/MP3 eller DVD-spiller.