Vestfold Audio har produkter beregnet for personer som har vansker med å oppfatte lyd og tale.

 

Hørbarhet er nivået der en kan oppfatte tilstedeværelsen av tale, men ikke kan identifisere individuelle komponenter av det som sies. Taleforståelse går ut på å kunne diskriminere individuelle komponenter og høre ordlyder som gjør at en kan skille mellom ord.

De lavfrekvente vokalene i området 250Hz til 500Hz inneholder ca 90% av energien i tale, problemet er derimot at denne energien bare bidrar til 10% av taleforståelsen.

De høyfrekvente konsonantene i området 2000Hz til 4000Hz (f.eks S,T,P) utgjør 90% av forståelsen, men dessverre bidrar de bare med 10% av energien i talen. Derfor vil mange ha behov for en samtaleforsterker som kan forsterke dette lydområdet.

Typiske problemstillinger er:

  •  Forstå hva som sies på TV
  •  Høre radio
  •  Høre hva en person på litt avstand sier
  •  Oppfatte hva en person sier utendørs
  •  Høre hva en person sier når det er bakgrunnsstøy
  •  Høre hva en person sier i en forsamling

 

Trådbundet samtaleforsterker

Trådbundet samtaleforsterker er for mange det første møtet med et hørselsprodukt. En trådbundet samtaleforsterker er som et høreapparat med forsterker og mikrofon, der man lytter med hodetelefoner eller øreplugger. Den fungerer ved at samtaleforsterkeren rettes mot den man ønsker å høre. Egne kontrollere for volum og tone kan justeres til man hører den man snakker med tydelig og godt.

En samtaleforsterker kan også tilkobles TV, radio og andre lydkilder med ledning.

 

Trådløse samtaleforsterkere

Trådløse samtaleforsterkere vil i mange tilfeller være et meget godt hjelpemiddel for hørselshemmede i dagliglivet. Trådløs forbindelse mellom lydkilden og lydforsterkeren gjør systemet meget fleksibelt, og gjør produktene enkle å installere og bruke.

Eksempelvis vil en samtaleforsterker plassert rett ved en TV-titter gi ren og kraftig lyd der man sitter, uten at man må skru opp lyden på TV-apparatet.

Trådløse samtaleforsterkere er svært godt egnet for å hjelpe hørselhemmede å oppfatte hva som blir sagt av personer som ikke står nært. Dette kan være hørselhemmede elever på tur med klassen eller man sitter i møterom og sliter med å høre andre personer i hverdagen ellers.

Våre samtaleforsterkere har meget god lydgjengivelse, og de er enkle i bruk. Man kan velge mellom digitale trådløse samtalesett, håndholdte mikrofoner og hodebøylemikrofoner.

Anbefalte produkter:

 

MAXI DIGITAL SAMTALEFORSTERKER med hodetelefon (Art.nr BE2020/BE9122 / HMS art.nr 160893)
MAXI er en håndholdt digital samtaleforsterker for tilkobling av hodetelefon, ørepropper eller halsslynge. Stemmeforsterkeren har integrert mikrofon og inngang for tilkobling av for eksempel MP3 spiller. Stemmeforsterkeren har volum- og tonekontroll som er lette å betjene.
Les mer| Bruksanvisning

 

MINO SAMTALEFORSTERKER med hodetelefon (Art.nr BE2030/ HMS art.nr 195465)
Mino har en revolusjonerende digital signalbehandlings-teknologi, en effektiv zoom mikrofon og et kraftig oppladbart batteri. Mino er en hel-digital personlige forsterker som hjelper deg å høre bedre i de fleste dagligdagse situasjoner.
Les mer| Bruksanvisning

 

DOMINO PRO KOMPLETT (Art.nr BE8005/ HMS art.nr 166299)
DOMINO Pro er et digitalt samtaleforsterker-sett som består av en håndholdt mottaker og en tilhørende ekstern senderenhet med krypert trådløs overføring. Mottakeren kan brukes med hodetelefon, ørepropper eller halsslynge.
Les mer| Bruksanvisning

 

HODEBØYLEMIKROFON MOD. 6 m/sender (Art.nr HODEB6-S2 / HMS art.nr 233382)
Hodebøylemikrofon av meget høy kvalitet. Fremhever konsonantene. Anbefales for best mulig talegjengivelse. Stiv bøyle med regulerbar hodestrammer og bom. Beltesender kan lades evt brukes med AA-batteri.
Les mer | Bruksanvisning

 

BÆRBAR AUDIOLINK-MOTTAKER med halsslynge (Art.nr FM-MBHS / HMS art.nr 233377)
Bærbar mottaker som passer til både FM-S3 og AudioLink mikrofoner. Som alternativ til halsslynge kan den drive både ørepropper og hodetelefon.
Les mer | Bruksanvisning

 

Domino classic

 

UNO – Aktiv høyttaler med 1 mottaker (Art.nr UNO / HMS art.nr 217359)
Kompakt, oppladbar og kraftig stemmeforsterker. Med UNO kan du prate til forsamlinger i store rom/klasserom, du kan bruke den i mindre møter og der du ellers sliter med å bli hørt.
Les mer | Bruksanvisning

 

Tilbehør:

 

HALSSLYNGE BE9159 (Art.nr BE1959/ HMS art.nr 236455)
Kraftig og diskret. For lytting med høreapparat. Bellman Halsslynge BE9159 kan brukes med lydkilder som er utstyrt med et 3,5mm lydutgang. Les mer

 

HODETELEFON SAMMENLEGGBAR DTX501 (Art.nr  / HMS art.nr )
Les mer

 


HODETELEFON under haken 
(Art.nr  / HMS art.nr )
Les mer

 


MAXI HODETELEFON / HEADSET 
(Art.nr BE9122 / HMS art.nr 236456)
Enkelt sammeldleggbart headsett for bruk med samtaleforsterkere. Leveres som standard i Maxi samtaleforsterkeren. Medfølger som standard til Mino og Maxi samtaleforsterkere. Les mer

 

AFTERSHOKZ SPORTS TITANIUM (Art.nr 1610 / HMS art.nr )
Benleder hodetelefon med ledning. Les mer