En beboer i et bofellesskap for psykisk utviklingshemmede har med jevne mellomrom behov for å tilkalle personalet for hjelp. 

Personalet er ofte på beboerbesøk, turer, aktiviteter på uteområdet o.l., og er derfor ofte ikke tilstede på personalrommet. Bofellesskapet benytter en egen smarttelefon som vakttelefon. 

De ønsker et system der beboeren på enklest mulig måte kan varsle personalet direkte til vakttelefonen. 

Løsning:

  • Bofellesskapet har egen internettilkobling. Det kobles en AppSender til internett ruter.
  • Personalet laster ned appen «FlexiApp». Denne er gratis på Google Play og App Store.
  • Beboeren tar i bruk en Ella Smykkesender. Dette er et praktisk armbånd med trykknapp. Armbåndet er sprutsikkert, så man kan ha det på seg stort sett hele dagen. 

Når beboeren trykker på knappen kommer det varsel til telefonen i form av vibrasjon og informasjon om varslingen på displayet på telefonen. Personalet kan selv velge hvilken tekst som skal vises på telefonen, f.eks. «Ola, rom 8». Det er også mulig å motta varslingen på enkelte smartklokker, som f.eks. Apple Watch. 

Denne løsningen er mulig å utvide med flere Armbånd, dersom flere beboere får behov for å tilkalle personalet på vakttelefonen. 

 

Produkter benyttet: 

Slik tester du røykvarsleren

Slik tester du røykvarsleren

Røykvarslere er hjemmets viktigste livredder og bør testes hvert år. Vi tar deg gjennom hvordan du tester røykvarsleren.

Lydutjevning — hva er det?

Lydutjevning — hva er det?

God lyd i forsamlingslokaler – med lydutjevningsanleggVi kjenner alle til problemet med dårlig lyd i rom der folk samles. I usikkerhet på om lyden er bra nok, må den som snakker fra scenen ofte starte seansen med spørsmål som «hører alle hva jeg sier?» og «jeg trenger...